Luidspreker Meetset voor het meten met oa ARTA


Voor het bouwen/meten van luidsprekers zijn er vele programma's om je hiermee te helpen. Een aantal ervan zijn onder andere ARTA en REW. Probleem voor velen is echter dat het niet echt duidelijk is welke geluidskaart en microfoon nu geschikt zijn. Hiervoor heeft RumoH deze set samengesteld.


Voor meten met ARTA, REW en andere software is een goede geluidskaart nodig, nu is daar vaak onduidelijk over welke geluidskaart nu goed samenwerkt, de interne geluidskaarten laten vaak te wensen over, zeker bij laptops. De logische stap is dan een andere geluidskaart, het liefst extern. Om het dan nog compleet te maken is er nog een jig nodig voor het meten van de impedanties.

Nu heeft RumoH mede door de vele vragen over de problematiek rond ARTA en REW hiervoor een set samengesteld die uitgebreid getest is. Ons doel is een luidspreker meetsysteem die zeer mobiel is en kan werken met alle software die er is.


De luidspreker meet set

Voor de meetset hebben we een geluidskaart uitgezocht die alles onboard heeft. Om te beginnen een 24bits/96kHz DAC, deze geeft voldoende bandbreedte voor zeer accurate metingen. Voor de microfoon is er een microfoon voorversterker met Phantom voeding. Om het zeer mobiel te houden is er bij deze geluidskaart geen externe voeding nodig. Voor het aansluiten van een versterker zijn er 2 RCA uitgangen, meten en luisteren kan zo zonder ompluggen!

De meegeleverde microfoon heeft een eigen specifieke calibratie file (die kan worden gedownload bij de fabrikant). De microfoon zit in een stevige kunstof doos incl een microfoon klem. Om de microfoon aan te sluiten wordt er een microfoon verlengkabel meegeleverd van 6m.

De meetkabel (jig) voor de impedantie is zodanig dat er met het aansluiten geen fouten kunnen en ook het meten hiermee is zeer simpel. De impedantie meting wordt verricht zonder gebruik te maken van een extra versterker.

Ook uitermate handig is onze handleiding die wordt meegeleverd om alles te installeren en ARTA in te stellen. In deze handleiding wordt ook beschreven hoe je heel snel een meting kan maken met ARTA zonder de hele handleiding van ARTA te hoeven doorspitten.


In de set

- Professionele Focusrite 2nd Gen 24bit/96Khz USB Geluidskaart met ingebouwde microfoon voorversterker en 48V Phantoom voeding

- Gecalibreerde Microfoon met microfoon clip

- 6m XLR microfoon kabel

- Een jig voor het meten van de impedantie van de luidspreker/driver

- Installatie en meet handleiding voor ARTA


Er wordt geen microfoon standaard mee geleverd!

Voor ARTA is nog een licentie nodig.Getest: ARTA, HOLMImpulse, REW

Niet getest: HobbyBox, Speakerworkshop


Links: ARTA , REWHOLMImpulseHobbyBox , Speakerworkshop
Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Luidspreker meetsysteem

  • 209,95€

  • Excl. BTW: 173,51€